harramis.blogg.se

" Just living is not enough... One must have sunshine, freedom, and a little flower. " ~Hans Christian Andersen

Question and Answer!

Kategori: Today i ...

Jag vet, som vanligt så var det ett tag sen. MEN i'm back och har nya mål med min blogg och vill uppnå massor under det nya året in shaa Allah. JUST NU tänkte jag svara på frågor jag fick av en annan Sara som lämnade frågor jag fått innan, tänkte att det är bra om jag svarar på de så de andra som frågat innan också får svar:
 
 • Anonym säger:

  Hej! Jag har följt din blogg sedan länge, men läser till och från. Du kommer bli en underbar lärare tror jag :) det jag tänkte fråga om vad gäller videon, hur bygger man upp ett självförtroende/självkänsla då tycker du? 

  Andra frågan, hur blev du så religiös av dig? Tredje frågan, jag står mellan lärare och socionom (gärna skolkurator) kan du hjälpa mig snälla, berätta mer om din utbildning! Vet ej vilka årskurser samt ämnen man ska välja, hur ser det ut? Hur är det för dig :) 

  Varma kramar & önskar dig en god fortsättning/ 

  Sara

   

  Jag vill börja med att säga tack för din fina kommentar! Betyder mer än du tror. Första frågan tänkte jag faktiskt försöka göra en video om in shaa Allah, svaret blir nog för långt här.. Jag försöker se mig som en religiös person redan sen barnsben men jag blev mer praktiserande för ca. två år sen. Satte på mig hijab då och hittade min identitet. EFTER sjalen kom resten för mig, föreläsningar, var i moskén oftare och träffade otroligt många systrar. Mitt liv blev nog bättre efter hamdulillah. Jag tror att ens umgänge spelar väldigt stor roll till hur man själv är som person och vem man väljer att bli. Var försiktig med vem du efterliknar. :) Angående utbildningen, jag valde läraryrket för att det är ett jobb där jag kommer närmare ungdomar, vilket var det jag ville. Jag tycker även att utbildning och kunskap är makt, jag tycker att det är superviktigt och valde därför denna väg. Jag vill ha ett meningfullt yrke, ett yrke där mitt jobb spelar stor roll. Jag vill även försöka få tillbaks glödet man en gång hade för skolan. Idag tar vi allt för givet så vi glömmer vilken välsignelse det är för oss att kunna utbilda oss och lära oss saker varje dag. Jag valde att utbilda mig till engelska och religionslärare för högstadiet och gymnasie-elever. Föredrar helst gymnasiet. Jag är klar med all praktik, är i min åttonde termin nu och älskar det mer än vad jag gjorde i början. Jag valde de ämnen jag fann mest intressant i skolan, tänk att det är något du ska lära ut förmodligen i flera år i framtiden. Mitt råd är att du väljer det som står dig närmast hjärtat, de du brinner för mer, det området du ser dig själv utvecklas på och området som gör dig gladast nu och in shaa Allah i framtiden. Lycka till Sara! ♥

   

  Vill även meddela att jag kommer att fortsätta skriva mina inlägg på engelska så att några vänner utomlands även förstår det jag skriver, då jag planerar på att skriva oftare in shaa Allah. Hope you'll like it!:)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: